Gräddbakelse från Dalhem

Ingredienser och beredning
Till helgerna och när di skulle ha kalas, brukade di bake gräddbakelser.

Di tog ett kvarter tjock sur grädde, ett halvt skålpund smör, en kaffekopp finstött socker och så mycket vetemjöl så det gick te att kavle ut degen på bakskiva. Sen skar di små längder tvärs över, utmed kanten skars tre till fyra små jack, så böjdes bakelsen ihop så ho vart som en hästsko. De smörjdes med ett oppvispat ägg å ströddes med hackad mandel å socker å baktes i medelvarm ugn.

Recept från: Dalhem, Småland
Upptecknat:
1955 av A Andersson (Lund, 6243)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se