Brödpudding från Vänge

För 4 personer

Ingredienser
8 st skorpor eller torkade brödkanter
½ stop mjölk
2 ägg

Beredning
Skorporna stötas och läggas i en del mjölken att svälla en stund. Äggen uppvispas med resten af mjölken och alltsamman slås i en smord eldfast from att grädda 20 min.

Serveras med hallonsylt.

Recept från: Madam Brunnberg, Elfsby, Vänge, Uppland
Upptecknat:
1901 av Lisa Biberg (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se