Askbulla från Arvika

För 10 personer

Ingredienser
1½ lit vatten
1 kg hvetemjöl
1 msk salt
1 kkp flott

Beredning
Af vattnet och mjölet göres en lös deg. En stekpanna smörjes väl med flott och degen hälles i, hvarefter pannkakan sättes på en grytfot och lock påsättes. Glödande kol tages ur spisen och lägges rundt om pannan, både under, öfver och på sidorna. Om en timme är kakan färdiggräddad. Resten af flottet hälles då öfver den. Ätes med stekt fläsk och flott, någon gång med lingonsylt.

Recept från: Anna Olsson, Solberga, Arvika, Värmland
Upptecknat:
1905 av Frida Wallgren (Uppsala, 29403:18a–b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 27 april 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se