Tunnbröd från Luleå

Ingredienser
1 pund rågsikt
4 skålpund groft rågmjöl
Vatten

Beredning
Mjölet röres ihop med vattnet till lagom tjocklek. Degen kaflas ut till stora runda kakor, så tunna som möjligt. Dessa naggas med fjädernagg på båda sidor och gräddas i sk ljusugn. När det är grädat ganska styft, tas det ut, vikes ihop i fyra delar och är färdigt.

Recept från: Drängen Johan Palmgren, Luleå, Norrbotten
Upptecknat: 1906 av Ingegerd Wahlgren (Uppsala, 29403:12)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se