Tårta med plommon från Norrala

Ingredienser
3 skålpund smör
3 ägg
1 halfstop grädde
1 spetsglas konjak
4 skålpund vetemjöl

Till fyllning:
1 skålpund plommon
1 qvarter sirap

Beredning
Smör, ägg och vetemjöl blandas tillsammans och konjak ocj grädde röres ned. En form eller gjutjärnspanna smörjes och brödbeströs vari smeten slås. Gräddas i god ugnsvärme. När den är färdiggräddad får den kallna. Sedan skäres den mitt itu och emellan bottnarna lägges plommon och sirap. Garneras med plommon och vispad grädde.

Recept från: Hos bonden Lars Persson och hustru Bricken, Snarböle, Norrala, Hälsingland
Upptecknat: Av Edith Rydén (Uppsala, 29403:8)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se