Sockerkaka med sylt från Åhus

För 5 personbröd

Ingredienser
3 ägg
1 hg socker (strö-)
1 hg vetemjöl
1 kkp vinbärssylt

Beredning
Äggen och sockret vispas tillsammans ½ timme. Därefter nedröres mjölet försiktigt och smeten utbredes ungefär tumstjockt på smord plåt. Gräddas i svag ugnsvärme. Då kakan kallnat något bredes sylten ut på den, hvarefter den hoprullas. Skäres sedan i skifvor.

Recept från: Kvinna i Horna, Åhus socken, Skåne
Upptecknat: 1902 (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se