Sockerkaka från Reslöv

Ingredienser
4 hela ägg, 2 äggulor
1 tsk jästpulver
Socker och mjöl till vikten av fyra ägg
10 bittermandlar

Beredning
Äggulorna röres med sockret omkring 15 min, därefter tillsättes den skållade och rifna bittermandeln och mjölet, blandat med bakpulvret. Sist iblandas de till hårt skum slagna äggvitorna och smeten hälles i väl smord form. Denna sockerkaka kan man nästan vara säker att få, när och varhelst man än kommer i bondgårdarna i denna trakten av Skåne.

Recept från: Kristina Pålsson, Sibbarp, Reslövs socken, Skåne
Upptecknat: 1906 av Gerda Grönvall (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se