Smålandskransar från Angelstad

Ingredienser
1 kilo hvetemjöl
¼ kilo smält smör
3 ägg
1 kvarter mjölk
160 gr socker
2 tsk jästpulver

Beredning
Allt blandas samman på bakbordet. Rullas ut till stänger och böjas till kransar. Tre hack sporras i hvarje krans. Gräddas i medelmåttig ugnsvärme.

Recept från: Klara Karlsson, Lyckeby, Angelstad, Småland
Upptecknat: 1911 av Elsa Didoff (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se