Skorpor från Norrköping

Ingredienser
Hvetemjöl
3 lit söt mjölk
Jäst
1½ kkp fläskflott och smält ister

Beredning
Mjölet hälles i tråget och den ljumma mjölken tillsättes och degen arbetas en stund. Flottet hälles uti och sist den upplösta jästen. Degen ställs därpå att jäsa och utbakas sedan till ganska stora runda bullar, hvilka få jäsa upp och sedan gräddas i stor bakugn. Sedan bullarna svalnat något, skäras de och torkas.

Recept från: Johanna Åström, hustru till ladugårdsförman, Händelö, St Johannes, Norrköping, Östergötland
Upptecknat: 1905 av Alice Ahlbrandt (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se