Sirupsstänger från Styrnäs

Ingredienser
637 gr smör
255 gr socker
1 ägg
2 msk sirup
2 tsk ingefära
2 st kardemummor
825 gr hvetemjöl
2 tsk hjorthornssalt

Beredning
Smöret tvättas och röres med sockret en stund då ägget, sirupen och kryddorna tillsättes. Mjölet nedröres. Hjorthornssaltet upplöses i 1 msk kallt vatten och tillsättes samtidigt med mjölet. Degen trillas i fingertjocka stänger och gräddas i ej för het ugn.

Recept från: Bakades af hushållerskan Emelie Bergström Styrnäs, Ångermanland
Upptecknat: 1902 av Elise Näsholm (Uppsala, 29403:22)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se