Rån från Bygdeå

Ingredienser
212 gr smör
1 kkp socker
340 gr hvetemjöl
1 äggula
5 msk grädde

Beredning
Smöret tvättas och blandas därefter tillsammans med äggulan, sockret och grädden. Sist iblandas mjölet. Utkaflas mycket tunt och lagom stora bitar (efter järnet) utskäras. Läggas i det upphettade rånjärnet och gräddas ljusbruna.

Recept från: Bakat hos skomakaren Karl Broman, Bygdeå, Västerbotten
Upptecknat: 1900

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se