Puffert från Fryksände

Ingredienser
450 gr smör
200 gr socker
4 ägg
100 gr korinter
215 gr hvetemjöl
1½ tsk bakpulver

Beredning
Smöret tvättas och röres med socker tills det blir hvitt. Äggen arbetas däri ett i sänder och hvetemjölet hvari bakpulvret iblandas, iröres. Sist korinterna hvilka befriats från stjälkar. En form smörjes och bröas, smeten ihällles och formen ställes i ugnen på en panna med hett vatten, där den får stå omkr ½ tim. Sedan får den stå i bara ugnen till kakan synes färdig.

Recept från: Storbondehustrun fru Persson, Bergsäng, Fryksände, Värmland
Upptecknat:
1899 av Signe Larsson (Uppsala, 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se