Pepparkakor från Gefle

Ingredienser
1 skålpund brunt farinsocker
1 skålpund sirap
1 kkp smör
2 ägg
1 kkp gräddmjölk
Vetemjöl efter behov
1 ½ tsk hjorthornssalt
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen kanel
1 tsk ingefära
6 malda kardemummor
¼ tsk vitpeppar
1 msk malen pomeransskal

Beredning
Socker, sirap och smör värmes. Ägg och mjölk blandas och röres tillsammans med det föregående. Mjöl, hjorthornssalt och kryddor röres ihop och vispas i. Degen arbetas väl. Får stå över natten. Gräddas i god ugnsvärme.

Recept från: Bakad av fiskarhustru, Söderhäll Eskö klubb, Gefle, Gästrikland
Upptecknat: Av Rut Lidén

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se