Pannkaka med mannagryn från Valbo

Ingredienser
Mannagryn
Mjölk
Hvetemjöl
Socker
Salt
(ägg)
Till pannan: smör

Beredning
En del af mjölken kokas upp och grynen röras i. Detta kokas tills det är lagom tjockt, hvarefter det slås upp att kallna. Af den öfriga mjölken, sockret, saltet och äggen vispas en smet, som tillsättes den öfriga massan. Allt hälles därefter upp i smord långpanna att gräddas. Serveras med sylt.

Recept från: Mor Olsson, Böningsberg, Valbo, Gästrikland
Upptecknat: 1906 av Karin Öberg (Uppsala, 2940:6)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se