Palt från Norrbärke

Ingredienser
Blod
Svagdricka
Rågmjöl
Salt
Mejram

Beredning
Blodet spädes med svagdricka, ungefär ¼ mot blodet och saltas. Rågmjöl inarbetas så mycket att degen kan arbetas på bordet. Kryddas med stött mejram. Rullas ut till ung armstjocka stänger, som skäras i 12 cm långa bitar, hvilka tillplattas något och läggas i kokande, saltadt vatten. Då de äro genomkokta, tas de upp och få kallna. Skäras i skifvor, som stekas i flottyr eller värmas i mjölk.

Recept från: Karolina Jansson, By, Norrbärke, Dalarna
Upptecknat: 1905 av Lydia Olsson (nr 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se