Näfgröt från Brunskog

Ingredienser
1 liter vatten
1 kg skrädmjöl
Salt

Beredning
Vattnet kokas upp och skrämjölet röres i mycket försiktigt, hvarefter salt tillsättes efter smak. Gröten får koka ungefär timme under rörning. Rörningen bör ske så försiktigt som möjligt och helst med träpinne. Färdigkokt skall gröten vara så tjock att den kan skäras med knif. Den serveras som förrätt med stekt fläsk.

Recept från: Lagad av bondhustrun Anna Olsson, Nytorp, Brunskog, Värmland
Upptecknat:
1911 av Lena Parelius (Uppsala, 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se