Motta (Nävgröt) från Lekvattnet

Ingredienser
Vatten
Skrämjöl
Salt
Till servering: fläsk

Beredning
Vattnet kokas upp och mjöl röres i så att det blir en tjock gröt. Kokas en halvtimme. Saltas och lägges upp i klimpar. Serveras med stekt fläsk.

Recept från: Munkfors, Arvika, Lekvattnet, Värmland
Upptecknat:
Av Lilly Wangren (Uppsala, 29403:18a–b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se