Mandelkransar från Rogberga

60 stycken

Ingredienser
½ skålpund smör
1 helt ägg och 2 gulor
½ kkp skalad och rifven söt- och bittermandel
¼ skålpund socker
Knappast 1 skålpund hvetemjöl

Beredning
Smöret tvättas och därpå blandas alla ingredienserna väl tillsammans på bakbordet. När degen är väl arbetad, tryckes den genom sprits och formar till kransar. Dessa gräddas gulbruna i god ungsvärme.

Recept från: Hustrun Andersson, mannen trädgårdsmästare, Åkarps gård, Rogberga, Småland
Upptecknat: 1905 af Ida Bredberg (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se