Limpbröd från Frötuna

Ingredienser
8 kg rågmjöl
3 l kärnmjölk
1 l sirap
5 öre jäst
2 öre pomeransskal

Beredning
Först inarbetas mjöl och mjölk och den uppfriskade jästen tillsättes, därpå får detta stå och jäsa. När degen är färdigjäst ihälles den uppkokade sirapen och de förvällda och i små tärningar skurna pomeransskalen. Sedan får degen stå och jäsa och därefter utbakas den i aflänga bullar som gräddas vackert bruna.

Recept från: Torparen A Aronsson, torpare under Björnö, Frötuna, Uppland
Upptecknat:
1899 av Greta Billmanson (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se