Kroftningar från Nyed

För 5 personer

Ingredienser
2 kvarter vatten
2 kvarter skrädmjöl
½ kvarter hvetemjöl
Salt
Fläskspad

Beredning
Vattnet saltas, kokas upp. Mjölken iröres så smeten blir bra tjock, får ännu ett uppkok, upphälles sedan och får kallna. Af smeten formas klimpar stora som ett ägg, hvilka kokas i salt fläskspad. Användes som särskild rätt till middag.

Recept från: Britta Jonsson, Upperud, Nyed, Värmland
Upptecknat:
1899 av Signe Bagge (Uppsala, 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se