Klimp från Wessland

För 3 personer

Ingredienser
¾ lit mjölk
Hvetemjöl

Beredning
Mjölken och mjölet arbetas tillsammans till en tjock smet, ej fullt så stadig som en vanlig hvetedeg. Af smeten formas klimpar, hvilka nedläggas i kokande saltadt vatten att koka tills de flyta upp, då de äro färdiga att serveras tillsammans med fläsk eller som klimp i köttsoppa.

Recept från: Lagad av hustru till statkarl och trädgårdsmästare i Wesslands socken, Uppland
Upptecknat: 1900 (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se