Kålbulle från Orsa

Ingredienser
1 ½ liter vatten
13 kkp hvetemjöl
1 msk salt
7 msk fläskflott till gräddningen

Beredning
1 ½ liter vatten hälles i ett fat jemte saltet, deri vispas mjölet med en visp (begagnas också små träspadar) till smeten blir tjock. En ej alltför stor stekpanna sättas på elden samt upphettas och smörjes. I pannan hälles en del af smeten, samt sättas åter på elden, och får grädda till bullen blir brun på undre sidan, hvarpå den omvändes samt brungräddas på båda sidor. Ätes tillsammans med stekt fläsk.

Recept från: Arbetaren Gustaf Borgström, Fredshammar, Orsa, Dalarna
Upptecknat: 1897 av Regina Björklund (nr 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se