Hjorthornskakor från Rundsten

Beredning
½ skålpund smör röres väl, 2 ägg, ½ skålpund socker, några droppar cedro, lite bittermandel, 1 lod hjorthornssalt, hvetemjöl till det blir lagom hård deg att kafla ut, smörjes med grädde, öfverströs med socker och hackad mandel.

Recept från: Bakade av Hildur Andersson, Norra Bäck, Rundsten, Öland
Upptecknat: Av Dagny Melander, avskrift ur Hildur Anderssons receptbok (Uppsala, 29403:23)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se