Havrebröd från Dalby

Beredning
Af vatten och groft hafremjöl (utan jäst) göres en deg, som genast bakas ut till stora tunna kakor, hvilka strax insättas i ugnen att gräddas. Sällan torkas brödet.

Detta bröd förekommer allmänt hos det fattigare foket såsom torpare odyl.

Recept från: Dalby, Värmland
Upptecknat:
Av Anna Otterborg (Uppsala, 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se