Halländska kropper från Fagered

För 6 personer

Ingredienser
3 lit mjölk
2 kkp mjöl (vete)
1 msk potatismjöl
1 msk salt
(1 ägg)

Beredning
Alla torra ingredienser blandas och utröras med ungefär 2 ½-3 kkp mjölk och det uppvispade ägget, till en tämligen tjock smet. Den övriga mjölken kokas upp och med sked tages av smeten och lägges i mjölken, försiktigt. Då all smet är ilagd kokas soppan i 10 min under rörning. Serveras med stekt fläsk.

Recept från: Fagered, Halland
Upptecknat: 1915 av Ethel Leiffe (nr 29403:7)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 30 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se