Frukostbröd från Sura

Ingredienser
1/3 lit mjölk
1 msk socker
2 msk skiradt smör
1 tsk salt
2 rågade tsk bakpulver
225 gr mjöl
1 ägg

Beredning
Mjölken och ägget uppvispas tillsammans med socker och salt. Mjölet, siktat med bakpulvret, tillsättes jämte skiradt smör. Smeten hälles i 10 à 12 små, väl smorda formar. Gräddas i stark ugnsvärme 15 min. Ätas genast.

Recept från: Kassör Albert Halldin, Surahammar, Sura, Västmanland
Upptecknat: 1898 av Olga Bolling (Uppsala, 29403:21b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se