Flottbröd med bräckt skinka från Gustafs

För 4 personer

Ingredienser
275 gr bröd (rågbröd)
5 kkpr vatten
1 msk rifven mesost
315 gr rökt skinka

Beredning
Skinka bräckes hastigt i het stekpanna och upptages därefter. I flottyren ilägges nu brödet, brutet i små bitar, jämte den rifna mesosten. Vattnet påhälles och alltsammans får därefter koka tills brödet kännes löst. Omröres emellanåt så att brödet ej fastnar vid botten af pannan. Serveras jämte den bräckta skinkan.

Ätes till middag eller aftonvard.

Recept från: Lagat av hemmansägare- och bryggarhustru Karolina Lundberg, Enbacka, Gustafs, Dalarna
Upptecknat: 1900 av Estrid Roos (Uppsala, 29403:3)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se