Flottbröd från Ekbyvall

Beredning
Salt kött- eller fläskspad med allt därtill hörande fett uppkokas och om det är för salt utspädes det med vatten varefter torrt spisbröd ilägges och får ett uppkok så att det blir alldeles genommjukt, men ej ändå rörigt, ej heller alltför torrt. Om spadet ej är fett, kan man ilägga smält njurtalg eller vanligt buljongflott. Ätes så varm som möjligt, antingen som det är eller med riven mesost, korv, köttbullar eller dylikt.

Recept från: Kvinna i Ekbyvall socken, Västergötland
Upptecknat: Okänt år (nr 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se