Fäbodkaka från Söderala

För 6 personer

Ingredienser
1½ lit mjölk
Socker
Saffran
Kardemumma
12-15 msk vetemjöl

Beredning
Mjölken sättes på att koka tillsammans med sockret, saffran och kardemumma. När det koka upp, vispas mjölet i, så att det blir som en tjock gröt. Kaffekoppar sköljes med kallt vatten och i botten på varje läggs några russin och massan slås dit. Det får nu stå en stund och kallna, därefter slår man upp dem och serverar dem med sylt.

Recept från: Lagad av Sara Andersson, Lynäs, Söderala, Hälsingland
Upptecknat: 1903 av Agnes Sundberg (Uppsala, 29403:8)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se