Brödpudding från Nora

Ingredienser
1 25-öres hvetebröd
1 lit mjölk
3 ägg
1 msk hvetemjöl
1 kardemumma
1 tsk salt
1 msk smör
1 kkp lingonsylt

Beredning
Brödet skäres i 1 cm tjocka skifvor, på ena sidan af skifvan breder man smör och på den andra sidan sylt, dessa lägges hvarftals med smöret ned i en smord form. Man gör en blndning af äggen, mjölken, mjölet och kryddorna, hviken slås öfver brödet. Insättes i ugnen att grädda tills den blir gulbrun.

Recept från: Lagad hos skolläraren E Frisk i Ingbo, Nora, Västmanland
Upptecknat: 1903 av Agnes Holst (Uppsala, 29403:21b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se