Brödpudding från Angelstad

Ingredienser
200 gr vetebröd (utan kanter)
¼ lit mjölk
¼ l vatten
70 gr smör
100 gr socker
4 äggulor
Det rivna skalet av ½ citron
60 gr korinter
1 msk citronsaft
1 msk rom
4 äggvitor

Beredning
Brödet skäres i bitar och lägges i mjölk och vatten. Smöret röres vitt, socker och äggulor tillsättas och det hela röres vitt och pösigt. Det uppblötta brödet, korinter, citronsaft och rom iröres; sist de till skum slagna vitorna. Hälles i smord, brödbeströdd form (med lock) och får koka i vattenbad 1-1½ tim.

Serveras med saft- eller vinsås.

Recept från: Tilda och Hulda Gillberg, Skällby, Arby, Småland
Upptecknat: 1912 av Elsa Wulff (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se