Bondkringlor från Söraby

Ingredienser
1 kg hvetemjöl
¾ kg kornmjöl
1 lit skummjölk
6-8 msk buljong- eller fläskflott

Beredning
Mjölken slås i en skål och så mycket som går af mjölet samt flottet inarbetas häri, hvarefter det öfriga mjölet inarbetas på bordet, och degen utbakas i runda kringlor, som gräddas svagt ljusbruna.

Recept från: Arrendatorn på Rottneskvarns gård, Söraby, Småland
Upptecknat:
1900 av Märta Wickbom (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se