Ärtmjölspannkaka från Amnehärad

För 5–6 personer

Ingredienser
3 halfstop vatten
1 rågad msk salt
6 kkp ärtmjöl
3 kkp hvetemjöl

Beredning
Vattnet saltas, mjölet vispas däri. En pannkakslagg upphettas och smörjes med ister. Därpå hälles så mycket af smeten, att den täcker laggen. Pannkakan vändes under stekningen en gång. Ätes till frukost eller middag tillsammans med stekt fläsk, smör eller lingon.

Recept från: Torparhustru i Amnehärad, Västergötland
Upptecknat: 1899 (nr 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se