Äppelkaka från Sundborn

Ingredienser
15-20 st färska äpplen
1 hg smör
3-4 msk stött kanel
2 kkp socker
1-2 kkp stötta skorpor
Till pannan: 2-3 msk smör

Beredning
Äpplena skalas och skäres i halvor. Smöret skiras. Kanel, socker och skorpbrödet blandas. Äpplena doppas först i smöret och sedan i blandningen och packas därefter i den väl smorda och med blandningen välbeströdda stekpannan. Över strös också av blandningen och hälles resten av smöret. Gräddas i ugn tills äpplena äro mjuka. Serveras med vispad grädde eller vaniljsås.

Recept från: Lagat av Emmy Ericson på Carlborn, Sundborn, Dalarna
Upptecknat: 1912 av Sigyn Ericson (Uppsala, 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se