Sötsoppa från Hälsingtuna

För 8 personer

Ingredienser
1 kkp sviskon
1 kkp russin
½ kkp sagogryn
4 l vatten
1 bit kanel
1 kvarter svartvinbärssaft
Ung 3 hg socker

Till afredning:
3 strukna msk potatismjöl, 2 kkp vatten

Beredning
Sviskon, russin, sagogryn, kanel och vatten kokas sakta tillsammans 3/4 tim. Sedan tillsättes saften och sockret. Afredes med potatismjöl utrördt i vatten. Soppan får ett kort uppkok och är sedan färdig.

Recept från: Lagad av hustrun Märta Andersson i Hällsätra, Hälsingtuna, Hälsingland
Upptecknat: Av Signe Seger (Uppsala, 29403)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se