Saftkräm från Bondkyrka

Ingredienser
Vatten
Saftskum
Socker
Potatismjöl

Beredning
Vatten, saftskum och socker kokades upp tillsammans. När det var uppkokt hälldes i litet kallt vatten, så kokningen i ett ögonblick upphörde, varunder potatismjölet utrört i litet vatten, irördes. Därefter fick krämen ett uppkok och hälldes upp på karott.

Recept från: Lägenhetsägarhustrun Emma Eriksson, Marieberg, Uppsala
Upptecknat: 1911 av Lisa Hellsten (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se