Körsbärssoppa från Örgryte

Ingredienser
1 liter små, svarta körsbär (fågelbär)
1 ¼ liter vatten (Kommentar: God! Vattnet ökas med 1 ½ lit)
200 gr brunt pudersocker
1 lit kanel
1 ½ msk potatismjöl

Beredning
Körsbären påsättas i kallt vatten att koka tills de äro sönderkokta, hvarefter de silas genom durkslag, så att kärnor och skal från skiljas. Saften, sockret och kanelen få ett uppkok, hvarefter potatismjölet, upplöst i litet vatten, ivispas. Sedan alltsammans åter kokt upp, slås soppan upp att kallna.

Användes såsom andra rätt till söndagmiddag.

Recept från: Lagat av hustru Beata Hansson, mannen repslagare, Marieberg, Örgryte, Västergötland
Upptecknat: 1900 av Elin Ekberg (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se