Hjortronkräm från Dalby

Ingredienser
1 halfstop sur hjortronsaft
2 halfstop vatten
Socker
Potatismjöl (35 ort ≈ 15 gr)

Beredning
Saft och vatten hälles i en kastrull och fr koka upp och man ilägger socker så att det blir sött. Potatismjöl utröres i vatten och ivispas till krämen blir lagom tjock. Den får därpå ett godt uppkok, hvarpå den serveras. Ätes på söndagar och kalaser bland bönderna.

Recept från: Dalby, Värmland
Upptecknat: 1897 av Anna Otterborg (Uppsala, 29403)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se