Fruktsoppa från Skrukeby

För 10 personer

Ingredienser
1 lit blandad frukt
1 kkp helgryn
5 lit vatten
1 kkp socker
1 lit mjölk
2 msk hvetemjöl

Beredning
Grynen påsättas i kallt vatten och få koka 1 timma. Då ilägges den förut sköljda frukten och alltsammans får koka tills frukten är mjuk. När soppan är kokt tillsättes sirapen och sockret, hvarefter den afredes med det i mjölken utrörda mjölet och får åter koka upp.

Recept från: Landtbrukaren Anders Johansson, hustru Maria, dotter Ester, son Ivar, Skrukeby mellangård, Skrukeby socken, Östergötland
Upptecknat: 1904 av Elsa Andersson (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se