Fruktsoppa från Qvarsebo

Ingredienser
6 lit vatten
1 kkp risgryn
8 dcl torkade äpplen och päron
½ kkp socker
½ kkp sirap
2 msk potatismjöl

Beredning
Vattnet kokas upp och risgrynen läggas i och få koka tre kvarts timme. Då tillsättes den torkade frukten, socker och sirap. Soppan får nu koka tills frukten är mjuk, hvarefter den afredes med potatismjölet utrört i kallt vatten och får så ett hastigt uppkok och upphälles.

Recept från: Ulrika Jansson, hemmansägaränka, Hartorps by, Qvarsebo, Östergötland
Upptecknat: 1905 av Thyra Åhlén (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se