Fruktsoppa från Kristianstad

För 2 personer
½ kkp hafregryn
1–1 ½ lit vatten
½ kkp torkad frukt
1kkp hallon
1–1 ½ kkp socker

Beredning
Hafregrynen och den torkade frukten sättes på att kokai 1 lit vatten, när det kokt en stund spädes lite mer vatten på. När grynen äro ungefär halvkokta lägges sockret och hallonen i att koka till grynen äro väl kokta.

Recept från: Lagad av uppasserskan Maria Landgren, Kristianstad
Upptecknat: 1904 av Anna Billing (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se