Fruktsoppa från Gärdserum

Ingredienser
½ stop torkad frukt
2 kannor vatten
3 msk potatismjöl
Sirap efter smak

Beredning
Frukten kokas i vattnet, tills den blifver mjuk. Soppan sötas, samt afredes med mjölet, först utrördt i litet kallt vatten.

Recept från: Landtbrukarhustru Emma Andersson, Gärdserum, Småland
Upptecknat: 1905 av Maria Boman (Uppsala, 29403)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se