Blåbärskaka från Färnebo

Ingredienser
1 lit mjölk
1 ägg
1 lit blåbär
1 kkp sirup
2 kkpr hvetemjöl
1½ kppr rågmjöl

Beredning
Mjölk, ägg och mjöl sammanvispas till en tjock smet, därefter tillsättes sirupen och sist de okokta blåbären. Upphälles i en med fett smord form, gräddas i ugn.

Kakan eller brödet skäres i skifvor och ätes till kaffe el mjölk. Den tillagades till ”söndagsbröd” och beräknades räcka för 10 personer.

Recept från: Hos Andreas Bom, förman i Valsverket, Ängen, Färnebo, Värmland
Upptecknat: 1900 av Ellen Böös (Uppsala, 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se