Äppelsoppa från Alster

För 8 personer

Ingredienser
1 lit färska äpplen
½ kkp krossat socker
½ kkp sirap
4 msk potatisgryn
2 lit vatten

Beredning
Äpplena torkas, skalas, kärnhusen tages ur och äpplena skäras i klyftor. Vatten, äpplen, socker och sirap blandas i en kastrull och alltsammans får ett uppkok, då tillsättes potatisgrynen under omrörning. Allt eftersom äppelklyftorna äro färdigkokta, lägges de upp i soppan och får koka tills grynen äro klara. Hälles då upp och serveras kall.

Recept från: Lagat av bondhustru Alma Eriksson, Gräsås, Alster, Värmland
Upptecknat: 1911 av Greta Lundgren (Uppsala, 29403:18 a-b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se