Smultronsaft

2 kannor smultron till hvilka tages 1 stop vatten och deri smältes 4 lod (50 gram) knappt vinsyra som derefter sakta nedröres i bären och sedan detta stått i kruka 12 timmar får det sjelfrinna, hvarefter man väger lika socker som saft och sen öses detta en god timme då saften buteljeras och korkas.

Recept från: Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala, 40938)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se