Smultronpunsch

Beredning
½ kanna smultron hvarpå hälles 1 stop arrak står att dra i 2 dygn. 3 skålpund socker uppkokas med 1 stop vatten till sockerlag. Smultronen stöts i en silduk att väl afrinna och när sockerlagen är kall blandas allt väl tillsammans. Buteljeras.

Recept från: Anna Mörner-Bromanders ”Beskrifningar”, Värmland, 1910 (Umeå, 5244)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se