Rhabarbermos

Ingredienser och beredning
1 kg skalade rhabarberbitar kokas i lite vatten en god stund så de gå sönder, då ilägges ¾ kg socker och moset kokas under ständig omrörning till dess det är riktigt tjockt; slås varmt i burkar och öfverbindes. Det håller sig länge och kan användas i kakor och till risgröt istället för äpplemos.

Recept från: Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala, 40938)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se