Lingonpäron

Ingredienser och beredning
Till 4 liter skalade päron (i varje päron skäres ett djupt kors) tagas två lit klar lingonsaft och 1 kg socker samt, om man så vill, något kanel (hel). Lagen kokar en stund och skummas väl, päronen ilägges och kokas tills de synas klara. Till inkokning av päron tager man helst av den stora gröna sorten. I lingonsaft hålla dock även andra sorter.

Recept från: Ruth Helges Vis- och receptbok, Västeråker, Uppland (Uppsala, 33237)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se