Krusbär på buteljer

Krusbär på buteljer

Beredning
Krusbären snoppas och läggas i en tunn handduk och doppas i en gryta kokande vatten så lång stund som medan man rätt långsamt räknar till 100. Sedan bredas ut på linne och får ligga till följande dag, då de stoppas i buteljer och vattnet som de förvälldes uti hälles på (allt kallt) samt buteljerna korkas och hartsas.

Recept från: "Åberghs", Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala, 40938)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se