Jordgubbar och jordgubbskompott

Beredning
Nedsockras hvarfvis med ¾ af sin vikt strösocker. Får stå ett dygn och saft sig. Lagen afhälles, uppkokas och slås het öfver bären. Detta upprepas 2-3 ggr med 1 dygns mellanrum. Sedan kokas bären en kort stund i lagen tills de blir klara.

Kompott. Hälften socker mot bär. Kokas 10 minuter

Recept från: Anna Mörner-Bromanders ”Beskrifningar”, Värmland, 1910 (Umeå, 5244)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se